# miejsce na reklamę #

Przepis na Parzybroda

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1210
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zupa uwzględnioną na Liście Produktów Tradycyjnych. Jest jednogarnkową potrawą wiejską. W dawnych czasach ze względu na łatwość przyrządzenia i dostępność była najczęściej podczas żniw lub wykopków

Przepis została opublikowana w dniu: 20.08.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2151 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Parzybroda?

Kapustę opłukać i poszatkować. Ziemniaki umyć, obrać i też pokroić w kostkę. Do wrzącej wody wrzucić świeże żeberka, opłukaną i poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki, liść laurowy, koperek posiekany. Gotować aż wszystko będzie miękkie. 2na smalcu usmażyć na złoty kolor cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Zagęścić nią zupę i doprawić przyprawami do smaku.

# miejsce na reklamę #

Podobne przepisy

Zupka błyskawiczna z parówką i grzankami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: kermit

Kategoria: Zupy

Dip czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Szybka zupa jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zupy

Pyszny rosołek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-03-18

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Rybna zupa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Warzywna zupka z grzybami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy