Przepis na Papryka marynowana z kapustą

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
1497
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 23.05.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2202 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Papryka marynowana z kapustą?

Kapustę poszatkować, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem. Papryki umyć i po wyjęciu środków napełnić kapustą. Ułożyć w czystych wyparzonych słoikach, przekładając przyprawami korzennymi oraz pozostałą kapustą. Zalać zalewą ugotowaną z równych części wody i octu. Zamknięte słoiki pasteryzować: pierwszego dnia 30 min w temperaturze 100c, drugiego dnia 20 min, w temperaturze 90c.

Podobne przepisy

Grzyby pasteryzowane jak świeże

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-11

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynowany arbuz

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-13

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Pikantna sałatka z ogórków

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Przetwory

Marynata z miodem i chili

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-03

Dodany przez: Zuzia

Kategoria: Przetwory

Sałatka ogórkowa z fasolką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ćwikła na zimę

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Przetwory