Przepis na Papanaci

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2575
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • twaróg 500 g
  • jajka 4 szt.
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier 60 g
  • mąka 120 g
  • sól 1/2 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia 80 g
  • cukier puder 1 szczypta

Jak zrobić Papanaci?

Twaróg zemleć i utrzeć w misce z jajkami. Dodać do tego cukier i śmietanę. Na koniec dołożyć jeszcze mąkę. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Uformować placki i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Przed podaniem posypać je cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Szynka w galarecie z warzywami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Zasmażka do kalafiora lub brokuła

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

A’la łazanki z pieczarkami i wędliną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane szynką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Zimny bufet

Dip słodki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Domowy smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet