Przepis na Oliwkowy zając

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1565
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Oliwkowy zając?

Skruszałego zająca zamarynować w bejcy na dobę, posolić. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie, włożyć zająca i wstawić do piekarnika. Polewać od czasu do czasu sosem. Dodać do zrumienionego zająca pokrojoną cebulę, marchew, seler. Oprószyć mąką cały sos. Podlać bulionem i dalej dusić. Mięso miękkie wyjąć i pokroić na porcje. Do sosu dodać sparzone oliwki i oddzielnie ugotować bekon, pokrojony na maleńkie kostki.

Podobne przepisy

Kurczak w wiórkach kokosowych

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Serowe placki z groszkiem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pyszny befsztyk

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Omlet

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: efka

Kategoria: Mięsne

Pieczone udka z keczupem i majonezem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne