Przepis na Ogórki kwaszone 2010

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2158
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ogórki kwaszone 2010?

Ogórki dokładnie umyć, następnie włożyć je ciasno do słoików, dodać koper, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, po 1/2 ząbka czosnku i liście dębu, po 1- 2 sztuki na słoik. Wodę wymieszać z solą i zalać nią ogórki w słoikach (woda ma być zimna, nie chlorowana, zaś sól kamienna, inaczej ogórki mogą „kipieć”), szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w ciemne, chłodne miejsce. Ilość wody została podana przeze mnie orientacyjne.

Podobne przepisy

Kalafior w słoiku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Cukinia z musztardą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Sałatka ogórkowa z porem na zimę

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Renklody w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynata z papryki z miodem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: Bobasek

Kategoria: Przetwory