Bardzo czekoladowe i przepyszne muffinki brownie. Zaspokoją nawet wybredne gusta fanów czekoladowych łakoci. Szybko się je przygotowuje, szybko się pieką i niestety szybko znikają po upieczeniu, dlatego polecam robić od razu z podwójnej porcji 😉
Wymieszać w jednej misce kakao, mąkę, sodę i proszek. Przesiać. Czekolady połamać na kawałki i rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Dodać cukier i lekko ostudzić. Nastepnie połączyć zejajkami i śmietaną. Wymieszać i połączyć z suchymi składnikami. Przełożyć do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami. Nakładać do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta