szybki obiad
Przepis została dodana w dniu: 18.01.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2023 osób!
Smacznego!
Kapustę drobno pokroić (może być kapusta, która nam została od gołąbków, jest już sparzona więc się szybciej usmaży). Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy kiełbasę i boczek, podsmażamy. Dodajemy kapustę, podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 15 min. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy lub pokrojone bez skórki pomidory. Dusimy jeszcze trochę aż odparuje woda. Doprawiamy wegetą, pieprzem i majerankiem lub koperkiem jak kto woli. Ja jeszcze dodaję duszoną cukinię ze słoika, którą robię w sezonie. Smacznego !!!
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne