Przepis na Mizuna z podsmażaną wątróbką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1101
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Mizuna to zieleninka w smaku to wyczuwalna gorycza.

Składniki

  • mizuna 1 szt
  • wątróbka kurza 250 g
  • cebula 1 szt
  • oliwa 13 łyżek
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Mizuna z podsmażaną wątróbką?

Mizunę dzielimy na liście, myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzach. Wątróbkę kroimy w plastry, cebulę w kosteczkę i smażymy na rozgrzanej oliwie. Do sosu, który powstał podczas smażenia, dodajemy ocet, sól i pieprz. Gorące wątróbki rozkładamy na liściach.

Podobne przepisy

Kanapka a’la hamburger

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Kotleciki z jajek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Pyszne gałeczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Mięsne

Farsz na gołąbki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski pieczone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-09

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Masa mięsna na mielone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne