Przepis na Migdałowiec

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas pieczenia:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1078
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • migdały 200 gram
  • cukier puder 200 gram
  • masło 200 gram
  • biszkopty 200 gram
  • jajka 10 szt
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki

do formy

Jak zrobić Migdałowiec?

Migdały mielimy w młynku do kawy, albo drobno szatkujemy malakserem. Białka rozdzielamy od żółtek. Rozkruszamy na drobinki biszkopty. Miękkie masło ucieramy z cukrami (pudrem i waniliowym), następnie dodajemy po żółtku i proszek migdałowy, i okruchy biszkoptowe. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy z migdałowym ciastem. Przekładamy całość na blaszkę wysmarowana tłuszczem i wysypana bułka tartą. Pieczemy około godziny w 160 stopniach.

Podobne przepisy

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Serniczek z brzoskwiniami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Agrestowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Tort biszkoptowy o smaku kawowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Tort kawowy

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Szybkie ciastka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta