Receptura została dodana w dniu: 05.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2834 osób!
Na zdrowie!
Mięso należy zmielić trzy razy. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać do nich startą na tarce cebulę. Dodać mięso i całość dobrze wyrobić. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać i posiekać bardzo drobno. Z mięsa formować podłużne kotlety. Posypać je posiekanymi migdałami. Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć na niej kotleciki- tzw. Kofta, posmarować je stopionym masłem i skropić delikatnie wodą. Piec przez około 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z posiekaną kolendrą i cytryną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne