Przepis na Migdałowa kofta

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
734
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 05.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2834 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Migdałowa kofta?

Mięso należy zmielić trzy razy. Jajka roztrzepać w miseczce i dodać do nich startą na tarce cebulę. Dodać mięso i całość dobrze wyrobić. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać i posiekać bardzo drobno. Z mięsa formować podłużne kotlety. Posypać je posiekanymi migdałami. Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć na niej kotleciki- tzw. Kofta, posmarować je stopionym masłem i skropić delikatnie wodą. Piec przez około 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z posiekaną kolendrą i cytryną.

Podobne przepisy

Domowe mięso bez konserwantów

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 5760 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kotlety cielęce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka zawijane w boczku

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Udka z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Kotleciki drobiowe siekane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: beka

Kategoria: Mięsne

Kurczak duszony z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne