Przepis na Mięso z borowikami i żurawiną

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2334
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe 2 szt
  • borowiki 25 dag
  • sos pieczeniowy 1 torebka
  • żurawina 1 słoik
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jak zrobić Mięso z borowikami i żurawiną?

Mięso kroimy w 1, 5 cm. Plastry. Lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem, solą i smażymy na oleju. Pokrojone w plastry grzyby podsmażamy. Sos przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu. Wsypujemy grzyby, doprawiamy silą i pieprzem. Polędwiczki polewamy sosem, a obok wykładamy kilka łyżek żurawiny.

Podobne przepisy

Schab pieczony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Mielone z kukurydzą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Schabowy jak z KFC

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski pieczone

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-09

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schab jak z restauracji w płatkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Smażone polędwiczki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne