Przepis na Mięso z borowikami i żurawiną

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2357
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe 2 szt
  • borowiki 25 dag
  • sos pieczeniowy 1 torebka
  • żurawina 1 słoik
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jak zrobić Mięso z borowikami i żurawiną?

Mięso kroimy w 1, 5 cm. Plastry. Lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem, solą i smażymy na oleju. Pokrojone w plastry grzyby podsmażamy. Sos przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu. Wsypujemy grzyby, doprawiamy silą i pieprzem. Polędwiczki polewamy sosem, a obok wykładamy kilka łyżek żurawiny.

Podobne przepisy

Smaczne kotleciki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kotlety z jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Kotlet schabowy panierowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Pieczone udka z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Szaszłyki kurczakowo-warzywne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: orlan

Kategoria: Mięsne

Mielone z ogórkami kiszonymi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne