Przepis na Mięsne kluski

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
939
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 02.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2670 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Mięsne kluski?

Ziemniaki obieramy, gotujemy w wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy mąki, żółtka wyrabiamy ciasto. Mięso mielone doprawiamy przyprawą, dodajemy pokrojoną cebulkę do mięsa, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wkładając w środek farsz mięsnym. Gotujemy w wodzie aż kluski wypłynął na wierzch.

Podobne przepisy

Żeberka na grila

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Sznycle szynkowe z ananasem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2012-04-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Pyszna wątróbka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-09-05

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Schabowy po węgiersku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Podsuszana, pieczona – kiełbasa swojska

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gołąbki mojej mamy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2011-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne