Przepis na Mięsne kluski

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
972
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięsne kluski?

Ziemniaki obieramy, gotujemy w wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy mąki, żółtka wyrabiamy ciasto. Mięso mielone doprawiamy przyprawą, dodajemy pokrojoną cebulkę do mięsa, mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wkładając w środek farsz mięsnym. Gotujemy w wodzie aż kluski wypłynął na wierzch.

Podobne przepisy

Kotleciki drobiowo-indycze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Rolada wieprzowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Schabowy w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Kotlety zawijane z karkówki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schabowy z kością – panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne