Przepis na Mięsna zupa z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1130
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Mięsna zupa z warzywami?

Cebulę kroimy w piórka a pomidory w plastry, paprykę w paseczki. Cebulkę szklimy na rozgrzanym na patelni oleju, dodajemy pomidory oraz paprykę i dusimy przez kilka minut. Bulion zagotowujemy, dodajemy poszatkowaną kapustę kiszoną i gotujemy przez kilkanaście minut. Zawartość patelni przenosimy do wywaru. Do zupy wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy z całością przez kilka minut. Przed końcem gotowania zabielamy śmietaną. Można podawać z zieleniną.

Podobne przepisy

Zalewajka z barszczem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Pulpeciki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: santalucia

Kategoria: Mięsne

Parzybroda

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Domowy rosół z udkami z tradycją

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-20

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy

Barszcz cynamonowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy