Przepis na Mięsna zupa wołowo-wieprzowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
792
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • wołowina 200 gram
  • wieprzowina 200 gram
  • ziemniaki 5 sztuk
  • cebula 2 główki
  • pomidory 3 sztuki
  • mąka 3 łyżki
  • tłuszcz 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • curry 1 szczypta
  • ostra mielona papryka 1 szczypta
  • papryka mielona łagodna 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka
  • bulion mięsny 2 szklanki

Jak zrobić Mięsna zupa wołowo-wieprzowa?

Mięso kroimy w kostkę, cebule obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Oprószamy mąką, curry oraz mieloną papryką, zalewamy bulionem i gotujemy aż wszystkie składniki zmiękną. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz sparzone i obrane ze skórki pomidory. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewamy do półmisków i posypujemy natką pietruszki.

Podobne przepisy

Witaminki do zupy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy

Grochówka z zasmażką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Kartoflanka z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Żurek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zupa z fasoli

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Zupy

Barszczyk biały

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy