Przepis na Mielone z żurwawiną

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1865
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2961 osób!
Smacznego!

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • mięso mielone wołowe 25 dag
  • bułka kajzerka 1 szy
  • mleko 1/2 szkl
  • jaja 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • cebulka smażona złocista 1-2 łyżki

  • żurawiny świeże 2-3 łyżki

do panierki

do smażenia

  • oliwa z oliwek
  • lub olej

Jak zrobić Mielone z żurwawiną?

Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, a gdy już namoknie odcisnąć. Oba mięsa przełożyć do rondla, dodać odciśniętą bułeczkę, jajko, sól i pieprz do smaku, oraz żurawiny i smażoną złocistą cebulkę. .
można dodać 1/2 przyprawy do mięsa mielonego. Masę mięsną wyrabiamy ze wszystkimi dodatkami. Formujemy – mokrymi (moczonymi w wodzie) dłońmi owalne kotleciki i smażymy je na złotobrązowy kolor ze ze wszystkich stron.

Podobne przepisy

Wieprzownia w pomarańczach

Ile porcji: 8

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Skwareczki do ziemniaczków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Boczek ze śliwką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Pikantne skrzydełka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Schabowe roladki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Pieczone żeberka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2011-05-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne