Biszkopt- białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka –dalej ubijając. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w temp. 180% biszkopt różowy -białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka –dalej ubijając. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i kisielem – delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 20-30minut w temp. 180% masa niebieska- galaretki rozrobić w dwóch szklankach przegotowanej wodzie. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać do maślanki i wymieszać. Masa różowa- galaretki rozrobić w dwóch szklankach przegotowanej wodzie. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać do maślanki i wymieszać. Biszkopty rozkroić na pół wyjdą 4 placki. Jeden placek włożyć do blaszki i na niego wlać połowę masy niebieskiej. Przykryć kolejnym plackiem i wylać różową masę, przykryć następnym ciastem i wylać niebieską masę. Na wierzch położyć ostatni placek i polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta