Przepis na Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1272
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2449 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka indycza lub gęsia 30 dag
  • cebula 2 duże szt
  • oliwa 2 łyżki
  • masło roślinne 2 łyżki
  • jajka 4 szt
  • lub olej
  • lub margaryna
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek?

Jaja gotujemy na twardo – około 9 minut. Wątróbkę umyć, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka , dodać do wątróbki i dusić na patelni około 15 minut- możemy podlać paroma łyżkami wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i rozgniatamy, rozdrabniamy lub miażdżymy na masę. Ugotowane na twardo jajka rozgniatamy dokładnie widelcem na masę, dodajemy do nich usmażoną wątróbkę z cebulą drobno rozgniecioną. Całość łączymy razem z tłuszczem z patelni aż powstanie jednolita masa. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Pastę – masę odstawiamy by przestygła lub podajemy ciepłą od razu.

Podobne przepisy

Naleśniki z pieczarkami, szynką i serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Chrupiący omlet

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Grzyby marynowane łagodne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Garące kanapeczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Galareta

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet