Przepis na Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1290
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • wątróbka indycza lub gęsia 30 dag
  • cebula 2 duże szt
  • oliwa 2 łyżki
  • masło roślinne 2 łyżki
  • jajka 4 szt
  • lub olej
  • lub margaryna
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek?

Jaja gotujemy na twardo – około 9 minut. Wątróbkę umyć, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka , dodać do wątróbki i dusić na patelni około 15 minut- możemy podlać paroma łyżkami wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i rozgniatamy, rozdrabniamy lub miażdżymy na masę. Ugotowane na twardo jajka rozgniatamy dokładnie widelcem na masę, dodajemy do nich usmażoną wątróbkę z cebulą drobno rozgniecioną. Całość łączymy razem z tłuszczem z patelni aż powstanie jednolita masa. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Pastę – masę odstawiamy by przestygła lub podajemy ciepłą od razu.

Podobne przepisy

Makaron z czewoną fasolą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Zimny bufet

Serek z rzodkiewkami i z solą czosnkową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Uromaki sushi

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Jajecznica na bekonie z serem żółtym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie witaminowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Śniadanie dla bliźniaków prawie że wiosenne

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet