Przepis na Marchew po tyrolsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1027
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Marchew po tyrolsku?

Marchew umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, lekko zrumienić. Dodać do marchwi pod koniec gotowania. Następnie oprószyć mąką, wymieszać, chwilę poddusić. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić.

Podobne przepisy

Ser na kanapki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Gulasz z kaszą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Niby bigos

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Zapiekanki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: mrozluk

Kategoria: Jarskie

Jajka sadzone na szynce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Gołąbki wege

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie