Przepis na Makowiec japoński

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3072
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Przepisy na Boże Narodzenie

Składniki

Jak zrobić Makowiec japoński?

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i kaszę manną. Następnie dodać sparzony i zmielony mak, utarte na dużych oczkach obrane jabłka. Wymieszać. Dodać olejek i proszek do pieczenia, bakalie i ubitą pianę z białek. Całość wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę i piec 60 min w 190C. Polać polewą.

Podobne przepisy

Ciasto Cudo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Bułeczki z serkiem i jagodami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Milky way II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Piana ubijana na parze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto z herbatnikami

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Pączki babuni

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Ciasta