Przepis na Makaron po szwedzku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4560
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • makaron 30 dag
  • brzoskwinie 8 szt.
  • żółtka 2 szt.
  • mleko 1 szklanka
  • cukier 5 łyżek
  • olejek waniliowy 1 szt.
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Makaron po szwedzku?

Makaron ugotować. Brzoskwinie przekroić na pół, wypestkować. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z gorącym mlekiem, szybko mieszając. Naczynie z żółtkami ustawić na naczyniu z wodą gorącą i ubijać na parze, aż zgęstnieje. Gorący makaron wymieszać z olejem, podzielić na porcje, obłożyć owocami, polać kremem i podawać.

Podobne przepisy

Uromaki sushi

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Kapusta z oliwą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-03

Dodany przez: Ula

Kategoria: Zimny bufet

Ogórki słodko kwaśne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z twarożkiem i kiełkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-16

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenne kanapki dla jaroszy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-13

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet