Przepis na Makaron po szwedzku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4600
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • makaron 30 dag
  • brzoskwinie 8 szt.
  • żółtka 2 szt.
  • mleko 1 szklanka
  • cukier 5 łyżek
  • olejek waniliowy 1 szt.
  • sól 1 szczypta

Jak zrobić Makaron po szwedzku?

Makaron ugotować. Brzoskwinie przekroić na pół, wypestkować. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z gorącym mlekiem, szybko mieszając. Naczynie z żółtkami ustawić na naczyniu z wodą gorącą i ubijać na parze, aż zgęstnieje. Gorący makaron wymieszać z olejem, podzielić na porcje, obłożyć owocami, polać kremem i podawać.

Podobne przepisy

Jajeczka faszerowane pieczarkowym kremem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Pyszna bagietka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pasta kanapkowa z awokado

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Zapiekane bułeczki z serem i mortadelą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Cebulaki domowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet