Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2768 odwiedzających!
Smacznego!
Grzyby oczyścić, okroić w paski, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać marchew, podlać niedużą ilością wody i ciągle mieszając ugotować marchew na pół miękko. Dodać cebulę i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucić grzyby, gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Na sam koniec dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Potrawa najlepiej komponuje się z ugotowanym al dente ryżem lub zwykłym pieczywem 🙂
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby