Przepis na Leczo z grzybami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2123
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

  • podgrzybki 1/2 kg
  • marchew 1/2 kg
  • cebula 1/2 kg
  • przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
  • olej 4 łyżki
  • sól, pieprz

Jak zrobić Leczo z grzybami?

Grzyby oczyścić, okroić w paski, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać marchew, podlać niedużą ilością wody i ciągle mieszając ugotować marchew na pół miękko. Dodać cebulę i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucić grzyby, gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Na sam koniec dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Potrawa najlepiej komponuje się z ugotowanym al dente ryżem lub zwykłym pieczywem 🙂

Podobne przepisy

Rydze marynowane

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby

Kiszone opieńki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Grzyby

Omlet truflowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Grzyby

Różowe pieczarki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Pieczarki pieczone w folii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Grzyby

Uszka z grzybowym farszem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Grzyby