Przepis na Leczo z grzybami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2110
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2768 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • podgrzybki 1/2 kg
  • marchew 1/2 kg
  • cebula 1/2 kg
  • przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
  • olej 4 łyżki
  • sól, pieprz

Jak zrobić Leczo z grzybami?

Grzyby oczyścić, okroić w paski, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać marchew, podlać niedużą ilością wody i ciągle mieszając ugotować marchew na pół miękko. Dodać cebulę i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucić grzyby, gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Na sam koniec dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Potrawa najlepiej komponuje się z ugotowanym al dente ryżem lub zwykłym pieczywem 🙂

Podobne przepisy

Fasolka po cygańsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Grzyby

Smażone pierożki z grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Grzyby

Grzyby smażone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Grzyby

Podgrzybki duszone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Grzyby

Farsz grzybowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: edzia

Kategoria: Grzyby

Smalec z grzybami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Grzyby