Przepis na Łatwa karpatka

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2394
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe 2 opakowania
  • margaryna lub masło 1 kostka
  • cukier puder 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • cukier puder do posypania

Akcesoria

  • blacha do pieczenia
  • mikser

Jak zrobić Łatwa karpatka?

Na blasze rozłożyć ciasto francuskie i upiec w piekarniku, tak samo uczynić z drugą sztuką ciasta. Z mleka i budyniu w proszku ugotować budyń i odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, a następnie dodać wystudzony budyń. Na upieczone ciasto francuskie wyłożyć przygotowaną masę i przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta

Bajaderka Eli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ciasta

Dietetyczne marchewkowe ciasteczka

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Galaretka pomarańczowa

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Desery

Ucierane ciasto z dodatkiem owoców sezonowych

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Ciasto z jagodami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta