Kolorowy, smaczny serniczek. przyciąga wzrok nawet najgorszego niejadka.
Receptura została opublikowana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2885 odwiedzających!
Bon Appétit!
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st c. Biszkopty wymieszać z masłem i wyłożyć nimi dno nasmarowanej tłuszczem tortownicy (mocno dociskając do dna) . Ser, cukier i mączkę kukurydziana wymieszać mikserem na puszystą masę dodawać do masy serowej pojedynczo jajka, każde następne wtedy, gdy poprzednie się zmiesza całkowicie z masą . Następnie dodajemy sok z cytryny i mieszamy jeszcze 1-2 minuty . Do tak przygotowanej masy dodajemy rozdrobnione wcześniej owoce i lekko mieszamy je z masą serową. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pokruszonymi biszkoptami. Pieczemy ok. 40-45 minut. Nie wyciągamy upieczonego sernika zaraz po upieczeniu, lecz pozostawiamy go w piekarniku z otwartymi drzwiczkami ok. 10 – 15 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika z piekarnika i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 2 1/2 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i odstawiamy do całkowitego oziębienia. Na wystudzonym serniku układamy dekoracyjnie owoce (winogrona, truskawki, maliny, banany, mandarynki itp) krzepnąca galaretka zalewamy udekorowany owocami sernik i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta