Keks świąteczny to pyszne, aromatyczne i wilgotne ciasto. Najeżone bakaliami, o rumowej nucie zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebianie, nawet teściowej 😉 Polecam, bo proste w wykonaniu i smaczne!
Receptura została opublikowana w dniu: 09.12.2013
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2101 odwiedzających!
Na zdrowie!
Bakalie pokroić i namoczyć w rumie.
Margaryne wymieszać z cukrem i utrzec na gładka masę. Nastepnie dodawac żółtka i ucierac, dodac mąkę wymieszana z proszkiem. Wymieszać na jednolita masę, dodać bakalie opruszone mąką i piane ubita z białek.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piec 45-55 min w temperaturze 180°C.
Wyjąć ciasto z formy, posmarować podgrzanym dżemem, przybrać bakaliami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta