Kurczaka płuczemy, osuszamy, dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem. Do brytfanny wlewamy olej, rozgrzewamy a następnie wkładamy porcje kurczaka. Pieczemy do miękkości, ok. 20 -30 min w temp. 200 stopni c, kilkakrotnie odwracając.
Upieczone mięso wyjmujemy. Tłuszcz zlewamy do rondla, wlewamy bulion i przez 5-10 min gotujemy na małym ogniu. Dodajemy śmietanę, zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy aż sos stanie się gęsty. Dodajemy estragon, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kurczaka podajemy z sosem i zimniakami.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne