Chińskie danie z panierką panko.
Piersi kruczka pokroić w niewielką kostkę, wymieszać z przyprawą 5 smaków, odstawić na 30 min. Do miseczki wbić jajko, rozmieszać, do drugiej wsypać panierkę panko. Na patelni dobrze rozgrzać olej. Kawałki kurczaka wkładać do jajka a następnie obtaczać w panko i smażyć partiami na oleju. Usmażone kawałki wyciągnąć na papierowy ręcznik o odłożyć na bok.
Cebulę i pokroić w plastry. Czosnek drobno posiekać. Włożyć na rozgrzany olej do woka i smażyć chwile aż cebula będzie miękka. Dodać pokrojone na pół mini kolby kukurydzy i smażyć razem 2 minuty. Dodać kawałki ananasa, sos śliwkowy i chilli, wymieszać razem. Przesmażyć razem minutę. Dodać mięso ponownie do woka, zamieszać razem i chwilę podgrzać wszystko. Posypać posiekaną zieloną częścią dymki.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne