Przepis na Kurczak w krakersach

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
834
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Bardzo chrupiące i w ogóle się nie wysuszyły

Zdjęcia

Składniki

  • piersi z kurczaka 3 szt
  • maślanka 500 ml
  • krakersy opakowanie
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • olej

Jak zrobić Kurczak w krakersach?

Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. Ja miałam takie większe więc każdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włożyłam do worka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyć do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni c. Można podać z sosem czosnkowym

Podobne przepisy

Kaszanka zwyczajna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Kasze i ryż

Nugetsy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Makaron z mięsem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Frykadele z jajem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Rolada śląska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 32 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne