Bardzo chrupiące i w ogóle się nie wysuszyły
Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. Ja miałam takie większe więc każdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włożyłam do worka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyć do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni c. Można podać z sosem czosnkowym
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne