Przepis na Kurczak w krakersach

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
813
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Bardzo chrupiące i w ogóle się nie wysuszyły

Zdjęcia

Składniki

  • piersi z kurczaka 3 szt
  • maślanka 500 ml
  • krakersy opakowanie
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • olej

Jak zrobić Kurczak w krakersach?

Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. Ja miałam takie większe więc każdy przecięłam na pół. Wyszło 6 sztuk. Każdy obsypałam solą i pieprzem. Następnie kawałki kurczaka włożyłam do worka foliowego i zalałam maślanką na min. 2 godziny. Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyć do worka foliowego i rozbić wałkiem do ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni c. Można podać z sosem czosnkowym

Podobne przepisy

Udka z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Schab ze śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Wykwintny smalec domowy do smarowania pieczywa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Galantyna z kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-20

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Schabowe z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne