Białą część dymki opłukujemy. Odrywamy zewnętrzne liście sałaty, zostawiamy środek główki w jednym kawałku. Goździki mielimy i mieszamy z pozostałymi przyprawami i ziarnami sezamu. Kurczaka kroimy na kawałki, nacieramy go łyżką oliwy a następnie obtaczamy w mieszance przypraw i sezamu. Na patelnię wlewamy pozostałą oliwę i na średnim ogniu smażymy kawałki kurczaka. Solimy i pieprzymy do smaku. W garnku roztapiamy połowę masła, dodajemy groszek, dymkę i serce sałaty. Przykrywamy i dusimy od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy resztę masła, mieszamy. Gdy groszek będzie miękki warzywa przekładamy na talerze i podajemy z porcjami kurczaka.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne