Kurczaka myjemy, dzielimy na porcje i nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym jałowcem. Dwie łyżki smalcu rozgrzewamy w szerokim rondlu i obsmażamy mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Podlewamy 0,5 szklanki ciepłej wody, przykrywamy i dusimy ok. 25 min. Kapustę oczyszczamy z zwiędłych liści i drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Z rondelka wyjmujemy mięso, wrzucamy kapustę i cebulę i na nich układamy kawałki kurczaka. Dolewamy 0, 25 szklanki wody i dusimy jeszcze ok. 20 min. Z pozostałego smalcu i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do kapusty. Wlewamy także ocet i doprawiamy do smaku cukrem i solą.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne