Przepis na Kurczak faszerowany

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
4253
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Wykwintne danie na specjalną okazję …

Zdjęcia

mięsa, dziczyzna,drób

  • kurczak 1 szt duża
  • cebula duża 1 szt
  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • bułka czerstwa 1 szt
  • pieczarki 30 dag
  • wegeta 2 łyżki
  • pieprz biały mielony 2 szczypty
  • papryka ostra mielona 1 szczypt
  • jajko 1 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek duży

Jak zrobić Kurczak faszerowany?

Zdjąć z kurczaka skórę z jak największą ilością mięsa. Udka i skrzydełka obciąć, zostawiając jak najwięcej skóry, żeby było lepiej potem zaszyć dziury. Skórę z mięsem posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, lub na noc. Resztę ugotować i obrać z mięsa. Zmielić w maszynce razem z podsmażoną wątróbką i cebulą, pieczarkami, odciśniętą bułeczką i natką pietruszki drobno pokrojoną. Doprawić, dodać surowe jajo i wyrobić masę. Powstałą masą nadziać skórę z kurczaka, pozaszywać wszystkie dziury, posypać papryką, majerankiem i upiec. Po upieczeniu przyłożyć deską i pozostawić do wystygnięcia. Podawać na zimno z chlebem i surówką lub dowolną sałatką. Smacznego !!!

Podobne przepisy

Spaghetti bolognese

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Pulpety w cebulowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Parówki „wygibaski”

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-06

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Gulasz po chłopsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone w sosie pieczarkowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne