Wykwintne danie na specjalną okazję …
Zdjąć z kurczaka skórę z jak największą ilością mięsa. Udka i skrzydełka obciąć, zostawiając jak najwięcej skóry, żeby było lepiej potem zaszyć dziury. Skórę z mięsem posypać przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, lub na noc. Resztę ugotować i obrać z mięsa. Zmielić w maszynce razem z podsmażoną wątróbką i cebulą, pieczarkami, odciśniętą bułeczką i natką pietruszki drobno pokrojoną. Doprawić, dodać surowe jajo i wyrobić masę. Powstałą masą nadziać skórę z kurczaka, pozaszywać wszystkie dziury, posypać papryką, majerankiem i upiec. Po upieczeniu przyłożyć deską i pozostawić do wystygnięcia. Podawać na zimno z chlebem i surówką lub dowolną sałatką. Smacznego !!!
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne