Z mąki, mleka, wody, jajek, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe, jeżeli jest zbyt gęste dolewamy odrobinę wody. Naleśniki należy smażyć na oleju na lekko złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę i podsmażyć na patelni z dwiema łyżkami masła. Zeszklić i przełożyć do rondelka, dodać ugotowaną wcześniej i pokrojoną drobno kapustę i zmielone uprzednio grzyby (ja sobie takie przygotowuję w sezonie gdy są grzyby, gotuję miele i mrożę dzieląc na porcje). Wszystko dusić pod przykryciem przez 15 minut. Co jakiś czas należy mieszać. Farsz zostawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu farszu nakładać jego porcje na środek naleśnika, zawijać brzegi z prawej i lewej strony, następnie zawijać naleśnik w rulon. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski