Krewetki wrzucić na kilka minut do posolonej, ciepłej wody, zostawiając kilkanaście sztuk do dekoracji. Z pieczywa tostowego wykroić skórkę. Pozostałe pieczywo pokroić na kawałki. Cebule obrać z łusek, drobno posiekać, zmiksować wraz z pokrojonym pieczywem i krewetkami. Dodać majonez, oliwę, sól, pieprz. Z cytryny wydusić sok i połączyć z resztą masy. Białą rzepę obrać ze skórki, pokroić w talarki. Czarną rzepę opłukać, pokroić w krążki. Wykałaczkami przekuwać plasterki rzepy w dwóch miejscach, tworząc tzw. Łódeczki. Napełniać musem krewetkowym i na wierzch układać po krewetce. Posypać ostrą papryką.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski