Przepis na Kremówka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
11800
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opakowania

KREM;

Jak zrobić Kremówka?

Z ciasta francuskiego upiec dwa placki (każdy osobno)

KREM-Mąkę rozrobić z częścią mleka i budyniem śmietankowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę z budyniem rozrobionym w mleku. Ostudzić.
Margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo zimny budyń, dolej ucierając.
Na jeden placek upieczonego ciasta wyłożyć krem i równo rozsmarować, przykryć drugim plackiem. Posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Babka z czekolada i amaretto

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Biszkopciki z kremem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Zimny pies

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Tort waflowy z masą orzechową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: lawina

Kategoria: Ciasta

Rolada czekoladowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Ciasta

Biszkopt do rolad

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta