Przepis na Kotlety nadziewane pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2864
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

na obiad i na specjalne okazje…

Przepis została dodana w dniu: 18.01.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2913 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

mięsa, dziczyzna,drób

Jak zrobić Kotlety nadziewane pieczarkami?

Mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy masę mięsną. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki poszatkowane drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy płaskie placki, w środek nakładamy farsz i zawijamy, maczając ręce w wodzie, żeby się nie lepiło. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką lub z sałatą.

Podobne przepisy

Pulpety „kładzione”

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Klopsiki nadziewane serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe tradycyjne

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-18

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Pulpety z mięsa gotowanego dla dzieci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Antrykot marymowany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Bigos pełnia smaków

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne