Przepis na Klasyczne mielone

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2354
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Klasyczne mielone?

Bułkę czerstwą należy namoczyć w ciepłej wodzie, następnie odsączyć na sitku. Cebulę należy pokroić w bardzo drobną kosteczkę, można ją podsmażyć lekko na patelni, aby była miękka. Do miski wkładamy mięso mielone, namoczoną i odsączoną bułkę, jajka, sól, pieprz i posiekaną bardzo drobno natkę pietruszki. Wszystko razem dokładnie ze sobą wymieszać, uformować niewielkie kotlety, które należy obtoczyć w bułce tartej i delikatnie spłaszczyć. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor, dla upewnienia się, czy kotlety są w środku dosmażone należy nakłuć je widelcem, następnie lekko przycisnąć i sprawdzić, czy nie wypływa coś innego niż tłuszcz.

Podobne przepisy

Roladka z piersi kurczaka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kurczak w przyprawach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pizza z szynką i oliwkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Karczek w majeranku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Boczek z grila

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne