Receptura została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2665 osób!
Bon Appétit!
Cukier ucieramy z żółtkami. Wlewamy gorącą wodę i oliwę. Wszystko ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę z proszkiem, ubite białka a na koniec kakao. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy tak jak zwykły biszkopt. Studzimy. Delikatnie ścinamy wierzch upieczonego ciasta i ściętą część kruszymy. Banany kroimy, układamy na cieście i skrapiamy sokiem z cytryny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy aż wystygnie. Czekoladę ścieramy na grubej tarce lub drobno kroimy. Kremówkę ubijamy dodając cukier puder, śmietan-fixy, galaretkę i startą lub posiekaną czekoladę. Masę wykładamy na banany formując kopiec. Na wierzchu posypujemy pokruszonym ciastem.
Kategoria: Ciasta
Ile porcji: 30
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2011-04-30
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta