Cukier ucieramy z żółtkami. Wlewamy gorącą wodę i oliwę. Wszystko ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę z proszkiem, ubite białka a na koniec kakao. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy tak jak zwykły biszkopt. Studzimy. Delikatnie ścinamy wierzch upieczonego ciasta i ściętą część kruszymy. Banany kroimy, układamy na cieście i skrapiamy sokiem z cytryny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy aż wystygnie. Czekoladę ścieramy na grubej tarce lub drobno kroimy. Kremówkę ubijamy dodając cukier puder, śmietan-fixy, galaretkę i startą lub posiekaną czekoladę. Masę wykładamy na banany formując kopiec. Na wierzchu posypujemy pokruszonym ciastem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta