Ogórki, pomidory i rzodkiewki myjemy i osączamy. Szczypiorek płuczemy. Pomidory nacinamy na krzyż na czubku, wkładamy na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmujemy je i zanurzamy w zimnej wodzie. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Rzodkiewkę pozbawiamy listków i dolnych ogonków i kroimy również w plasterki. Ogórki obieramy i również kroimy w cienkie plasterki. Ogórki układamy na talerzykach, na nie kładziemy warstwę z pokrojonych rzodkiewek, posypujemy szczypiorkiem. Obok ogórków i rzodkiewki układamy pokrojone pomidory. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy (posypujemy) solą i mielonym bezpośrednio na warzywa pieprzem biały.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Sałatki