Przepis na Kolorowo na talerzu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1162
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kolorowo na talerzu?

Ogórki, pomidory i rzodkiewki myjemy i osączamy. Szczypiorek płuczemy. Pomidory nacinamy na krzyż na czubku, wkładamy na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmujemy je i zanurzamy w zimnej wodzie. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Rzodkiewkę pozbawiamy listków i dolnych ogonków i kroimy również w plasterki. Ogórki obieramy i również kroimy w cienkie plasterki. Ogórki układamy na talerzykach, na nie kładziemy warstwę z pokrojonych rzodkiewek, posypujemy szczypiorkiem. Obok ogórków i rzodkiewki układamy pokrojone pomidory. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy (posypujemy) solą i mielonym bezpośrednio na warzywa pieprzem biały.

Podobne przepisy

Kalafior

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Warzywa

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Żeberka z ziemniakami i groszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pyszne szparagi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Warzywa

Makaron ze szpinakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Warzywa

Sałatka na zielono

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki