Przepis na Kolorowo na talerzu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1117
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2163 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kolorowo na talerzu?

Ogórki, pomidory i rzodkiewki myjemy i osączamy. Szczypiorek płuczemy. Pomidory nacinamy na krzyż na czubku, wkładamy na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmujemy je i zanurzamy w zimnej wodzie. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Rzodkiewkę pozbawiamy listków i dolnych ogonków i kroimy również w plasterki. Ogórki obieramy i również kroimy w cienkie plasterki. Ogórki układamy na talerzykach, na nie kładziemy warstwę z pokrojonych rzodkiewek, posypujemy szczypiorkiem. Obok ogórków i rzodkiewki układamy pokrojone pomidory. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dodajemy (posypujemy) solą i mielonym bezpośrednio na warzywa pieprzem biały.

Podobne przepisy

Buraki czerwone, słodkie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Warzywa

Surówka z kiszonej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Warzywa

Bigos mojej cioci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Warzywa

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2011-07-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Warzywa

Smażona marchew po turecku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Warzywa

Marchewka z groszkiem i kukurydzą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa