Przepis na Kolorowa zupa z cukinii i kurek

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1242
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis troszkę zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z książki Katarzyny Likus „Kuchnia najlepsza pod słońcem”.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kolorowa zupa z cukinii i kurek?

Cukinię umyć, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyć. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroić w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodać pieprz i tymianek. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukinii zmiksować. Pozostałe odłożone kurki usmażyć na maśle. Obie zupy wlać „artystycznie” do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki.

Podobne przepisy

Czerwony barszczyk do uszek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Pomidorowa czysta na włoszczyźnie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Pomidorowa najlepsza na swiecie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Zupy

Zupa paprykowo-pomidorowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: beka

Kategoria: Zupy

Witaminki do zupy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy