Przepis na Kolorowa zupa z cukinii i kurek

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis troszkę zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z książki Katarzyny Likus „Kuchnia najlepsza pod słońcem”.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kolorowa zupa z cukinii i kurek?

Cukinię umyć, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyć. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroić w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodać pieprz i tymianek. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukinii zmiksować. Pozostałe odłożone kurki usmażyć na maśle. Obie zupy wlać „artystycznie” do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki.

Podobne przepisy

Krem brokułowy z rzeżuchą

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Grochówka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Rosół z perliczki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 135 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Polewa kakaowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z migdałami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy

Barszczyk do ziemniaków

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy