Przepis troszkę zmodyfikowany przeze mnie pochodzi z książki Katarzyny Likus „Kuchnia najlepsza pod słońcem”.
Cukinię umyć, obrać, skórki ugotować oddzielnie w wodzie, odcedzić i odłożyć. 1/2 z kurek odłożyć. Cebulę i ziemniaki i 1/2 kurek pokroić w kostkę obsmażyć na oliwie, dodać białą część cukinii, zalać winem, odparować. Podlać wywarem z warzyw, gotować do miękkości, dodać pieprz i tymianek. Zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Odlać 2/3 wywaru. Do pozostałej 1/3 dodać ugotowane skórki z cukinii zmiksować. Pozostałe odłożone kurki usmażyć na maśle. Obie zupy wlać „artystycznie” do talerzy, dodać podsmażone na maśle kurki.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy