Fasolkę umyć, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Fasolkę posiekać lub pokroić drobno. Rozgrzać masło na patelni włożyć fasolkę, dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażyć mieszając ok 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mięso wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej formować okrągłe placuszki, na środku położyć fasolkę. Uformować klopsy. Obtoczyć w mące. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju. Można podać z ziemniakami lub ryżem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne