Przepis na Klopsy z fasolką szparagową

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas gotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1606
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • fasolka szparagowa żółta bezłykowa 25 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Klopsy z fasolką szparagową?

Fasolkę umyć, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Fasolkę posiekać lub pokroić drobno. Rozgrzać masło na patelni włożyć fasolkę, dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażyć mieszając ok 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Mięso wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej formować okrągłe placuszki, na środku położyć fasolkę. Uformować klopsy. Obtoczyć w mące. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju. Można podać z ziemniakami lub ryżem.

Podobne przepisy

Kiełbasa o smaku szaszłyków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-11

Dodany przez: sloneczko123

Kategoria: Mięsne

Obiadek z miesem dla malego dziecka

Ile porcji: 1

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Roladki nadziewane serem żółtym i zapiekane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Boczek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Karkówka w pieczarkach

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Mięsne

Delikatne kotleciki z grilla

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne