Przepis na Ketchup

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1494
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Ketchup?

Wszystkie warzywa pokroić, dusić na małym ogniu, a gdy zmiękną, przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać przyprawy korzenne, sól i ocet. Gotować keczup, aż zgęstnieje. Jeśli nie jest przeznaczony do szybkiego zużycia, warto pasteryzować go w niewielkich słoikach.

Podobne przepisy

Powidła jabłko-marchew-burak

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przetwory

Dżem z jeżyn i jabłek

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-23

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Papryka konserwowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przetwory

Buraki pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Buraczki do słoiczków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Jagodowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-27

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory