Przepis na Keks do dłuższego przechowywania

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3069
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Keks do dłuższego przechowywania?

Migdały posiekać, figi pokroić, rodzynki zalać gotującą wodą i po 25 minutach osączyć. Wszystkie bakalie wymieszać z połową mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać stopniowo jajka. Proszek do pieczenia i cukier waniliowy wymieszać z pozostałą mąką. Utarty tłuszcz, bakalie oraz mąkę wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym, wyrównać powierzchnię, nacisnąć środek, posypać posiekanymi migdałami. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Po ostudzeniu ciasto z papierem wyjąć z formy i pozostawić do ochłodzenia.

Podobne przepisy

Błyskawiczne ciasto makowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Ciasto z wiśniami i budyniową masą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Kruche ciastka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Sernik na ciastkach

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Biszkopt tradycyjny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Ciasto makowe ze śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta