Kasza jaglana w sosie grzybowym
Kaszę wypłukać na sicie, dodać do gotującej się osolonej wody. Gdy napęcznieje (najlepiej sprawdzić czy jest miękka) przelać przez sito. Dodać łyżkę masła wymieszać. Grzyby umyć, zalać gorącą wodą, moczyć ok. 15 minut, zagotować. Gdy grzyby będą miękkie wyjąć, jeśli duże pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na maśle, podlać sporą ilością wywaru z grzybów. Dodać grzyby i chwilę razem dusić. Zagęścić mąką. Doprawić do smaku, dodać śmietanę. Podawać z ugotowaną kaszą.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż