Przepis na Karelska potrawa jednogarnkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1536
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Karelska potrawa jednogarnkowa?

Mięso pokrajać na kawałki, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. W głębokim rondlu ułożyć warstwami mięso i pokrajaną na cienkie plastry cebulę, zalać wrzącą wodą, tak aby przykryła mięso. Piec ok. 3 godz. W piekarniku, w przykrytym naczyniu, na bardzo małym ogniu. W czasie pieczenia sprawdzać, czy nie należy mięsa podlać; gotowa potrawa powinna mieć własny, naturalny sos. Podawać z ziemniakami z wody.

Podobne przepisy

Kotlety z cukinii i kabaczka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Kanapka niejadka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Jajka smażone z warzywami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Jajka z pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Barszcz ekspresowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Młode ziemniaczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie