Karczek umyć, osusz ręcznikiem papierowym. Ostro zakończonym nożem natnij kieszeń w środku, aby nacięcia spotkały się i utworzyły tunel. Powyżej zrobić drugie nacięcie, mniejsze od poprzedniego. Włożyć do dużego nacięcia śliwki suszone bezpestkowe. Do drugiej dziury włożyć migdały bez skórki. Mięso dokładnie natrzyj przyprawami, polać oliwą i i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Następnie szczelnie obłożyć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°c i piec 1, 5-2 godzin. Po wyjęciu z piekarnika, mięso przełóżyc na talerz i odczekać 15 minut aby mięso wchłonęło soki do środka. Gdy przestygnie pokroić na plastry.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne