Przepis na Kapusta po staropolsku

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
75 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1352
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

  • kapusta kiszona 1 kg
  • łuskany groch 1 szklanka
  • ziemniaki 4 szt
  • cebula 1 szt
  • wędzony boczek 5 dag

Jak zrobić Kapusta po staropolsku?

Kapustę płuczemy i odciskamy, kroimy a następnie zalewamy wodą i gotujemy ok. godziny. Odcedzamy. Groch gotujemy 30 min. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy 15 min. Z grochu i ziemniaków robimy pure. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do boczku, szklimy. Mieszamy z kapustą i pure.

Podobne przepisy

Gołąbki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Ambitna Anulka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: ola

Kategoria: Warzywa

Kremowe pure z selera i ziemniaków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Brukselka zasmażana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Warzywa

Nalesniki z mięsem i warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 62 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne

Westfalskie placki ziemniaczane

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: Jadwiga44

Kategoria: Warzywa