Przepis na Kaczka z grzybami

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
908
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • kaczka 1 szt
  • grzyby suszone 5 dag
  • cebula 1 szt
  • śmietana 18% 1 szklanka
  • masło 2 łyżki
  • mąka 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Kaczka z grzybami?

Grzyby zalewamy dwoma szklankami wody i po ok. 2 godz. Gotujemy je do miękkości w wodzie, w której się moczyły. Kaczkę myjemy, osuszamy, nacieramy solą i obsmażamy w rondlu na maśle na złoty kolor. Następnie do kaczki dodajemy obraną, pokrojoną w plastry cebulę, polewamy wywarem z grzybów i dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu, polewając wywarem grzybowym. Gdy mięso będzie już miękkie wyjmujemy je z rondla i porcjujemy. Do sosu dodajemy drobno pokrojone ugotowane grzyby orza śmietanę wymieszaną z mąką. Sos dokładnie mieszamy, wkładamy do niego poporcjowane mięso i dusimy razem jeszcze ok. 10 min.

Podobne przepisy

Klopsy ze szczypiorkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne

Mięsko z garnuszka

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Sos do spagetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Hot-dog

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka dotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne