Przepis na Jeżowiec

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
90 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1868
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

dobre

Składniki

  • biała 1,5 szklanki
  • cukier 1,5 szklanki
  • mąka 1,5 szklanki
  • mak 1,5 szklanki
  • masło 3/4 szkalnki
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie

do posypania

  • wiórki kokosowe do posypania

Akcesoria

  • brytfanna

Jak zrobić Jeżowiec?

Białka ubić z cukrem. Dodać mąkę, mak, tłuszcz i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po tym jak ciasto się upiecze wyjąć i przekroić na pół wzdłuż placka. Na pierwszej części (dolnej) poukładać brzoskwinie, całość zalać galaretką (na wpół tężejącą). Przykryć drugą warstwą. Na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi.

Podobne przepisy

Herbatniki

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Szarlotka kosowska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: opra

Kategoria: Ciasta

Kruche ciastka z orzechami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Przekładany murzynek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z migdałami i rodzynkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tort waflowy z masą orzechową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: lawina

Kategoria: Ciasta