Przepis na Jelenie rożki

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
743
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mąka 35 dag
  • cukier puder 10 dag
  • margaryna 5 dag
  • zółtka 2 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • śmietana 40 ml
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder 3 łyżki
  • skórka pomarańczowa 1 opakowanie

Akcesoria

  • miska,blacha,piekarnik,łyżka

Jak zrobić Jelenie rożki?

Mąkę posiekać wraz z margaryną,dodać jajka,żółtka,cukier,śmietanę i zagnieść bardzo dokładnie ciasto.Włożyć wyrobione ciasto na 30 min do lodówki aby się schłodziło.Z ciasta zrobić wałek i pokroić na kawałki długości 8 cm.Ponacinać ukośnie na przemian z obu stron.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Po usmażeniu posypać skórką pomarańczową i cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Niezawodny biszkopt

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-24

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Ciasta

Leniwe pierogi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-05

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Ciasta

Kuleczki drożdżowe

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Rolada biszkoptowa z agrestem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ciasta

Bułeczki pszenne z otrębami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Krem do wafli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-11-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta