Receptura została dodana w dniu: 31.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2768 osób!
Bon Appétit!
Pieczarki pokroić na połówki, usmażyć na maśle na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Tłuszcz ze smażenia zalać bulionem. Zagęścić mąką i dokładnie wymieszać ze śmietaną, tak, aby nie było grudek. Zagotować. Dodać pieczarki, pokrojoną w małe kawałki szynkę i posiekaną rzeżuchę, wymieszać. Przyprawić solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przekroić na połówki i włożyć do sosu. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet