Przepis na Jajka w „koszulkach” z sosem szpinakowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1043
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Receptura została dodana w dniu: 31.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2530 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Jajka w „koszulkach” z sosem szpinakowym?

Szklankę oleju dobrze rozgrzać w rondelku. Na gorący tłuszcz wybić jajko. Podczas smażenia jajko obracać tak, aby białko obtoczyło żółtko. Trzymać na tłuszczu tak długo, aż białko całkowicie się zetnie, żółtko zaś powinno zostać miękkie. W ten sam sposób usmażyć pozostałe jajka. Szpinak rozmrozić, po odcedzeniu wymieszać z majonezem przyprawić do smaku solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać dokładnie. Wyłożyć na półmisek i na sos położyć usmażone w „koszulkach” jajka.

Podobne przepisy

Delikatna kolacja serowo-owocowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Krokiety z nadzieniem jajecznym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Kanapki z pastą tuńczykową

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z lucerną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-20

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Zimny bufet

Jaja faszerowane w kolorach rasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-09

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zimny bufet